آواژه
ارائه خدمات روانشناسي

افسردگي ماليخوليايي يا افسردگي ملانكوليك در كساني رخ مي‎دهد كه علائم افسردگي‌اساسي دارند. شايد در اطرافيان خود كساني را ديده‌ايد كه با مشاهده آن‌ها از لفظ افسرده استفاده كرده‎ايد. افرادافسرده از اختلال خواب، اختلال تغذيه، خستگي مفرط، اضطراب و استرس شديد رنج مي‎برند كه در ادامه در رابطه با نشانه‌هاي اين اختلال توضيح داده‎ايم. اما افسردگي‌ماليخوليايي علائم شديدتر جسمي نسبت به اختلال افسردگي‌اساسي دارد. افسردگي‌ماليخوليايي مي‎تواند زندگي روزمره شما را مختل كند و شما ديگر از انجام كارهاي مورد علاقه‌تان لذت نبريد. در اين بيماري افراد مبتلا به خودكشي فكر مي‎كنند و ميل به انجام اين كار دارند. براي درمان اين بيماري از روان‌درمان و دارو‎درماني به صورت همزمان استفاده مي‌كنند. در ادامه نشانه ها، تشخيص و درمان افسردگي ماليخوليايي را شرح داده‎يم. براي دريافت مشاوره افسردگي كليك كنيد.

منبع: افسردگي ماليخوليايي | نشانه ها ، علت و درمان افسردگي ملانكوليك

ماليخوليا چيست؟

ماليخوليا ريشه در زبان يوناني دارد. مردم يونان باستان از اين اصطلاح به عنوان حالات فرد افسرده استفاده مي‌كردند. از منظر آن‌ها كسي كه دچار غم و ناراحتي شديد مي‌شد مبتلا به ماليخوليا بود. ماليخوليا صدها سال در توصيف پزشكي براي غم شديد استفاده مي‌شد، اما امروزه آن را زير مجموعه افسردگي قرار داده‌اند.

براي آشنايي با علائم افسردگي شديد كليك كنيد.

افسردگي ماليخوليايي

افسردگي ماليخوليايي نوعي اختلال افسردگي‌اساسي است كه با نشانه‌هاي ماليخوليا ظاهر مي‌شود. در افسردگي‌ماليخوليايي علائم بدني شديدتر از افسردگي‌اساسي است. اختلال افسردگي‌اساسي يك بيماري رواني با احساس شديد غم و ناراحتي به طور هميشگي است. افسردگي‌اساسي در زمينه‌هاي تحصيلي، كار و روابط مختلف اختلال ايجاد مي‌كند. در كارهاي روزمره دچار مشكل مي‌شوند. از كارهايي كه در گذشته انجام مي‌دادند ديگر لذت نمي‌برند. ميل به خودكشي در اين افراد زياد است. برخي از افرادي كه اختلال افسردگي اساسي دارند همراه با اين اختلال سندرم ماليخوليا نيز تجربه مي‌كنند. با دارودرماني و روان درماني نشانه هاي اين اختلال كاهش مي‌يابد. در ادامه در رابطه با نشانه ها و تشخيص افسردگي ماليخوليايي صحبت كرده‌ايم.

نشانه هاي افسردگي ماليخوليايي

نشانه هاي افسردگي ماليخوليايي به شرح زير است:

  • احساس اضطراب و استرس
  • نداشتن انگيزه براي انجام كارهاي مورد علاقه گذشته
  • احساس خستگي و كمبود انرژي
  • تفكر ناراحت كننده و غمگين شديد
  • اختلال در وعده غذايي (كم خوري يا پرخوري)
  • اختلال در خواب (كم خوابي يا پرخوابي)
  • تغييرات جسمي به دليل اضطراب شديد
  • اختلال در حافظه، مكالمه و تفكر
  • صحبت راجع به خودكشي
  • ميل به خودكشي

ويژگي‌هاي بالا نشانه هاي اختلال افسردگي‌اساسي هستند. در ادامه نشانه هاي اختصاصي افسردگي ماليخوليايي را شرح داده‌ايم:

  • نگراني قبل يا بعد انجام كارها
  • كاهش وزن شديد
  • خطر ابتلا به بيماري قلبي
  • بدبيني نسبت به اتفاقات و اخبار
  • احساس گناه بي دليل
  • اختلال خواب
  • احساس بي‌ارزشي و نااميدي
  • احساس ناراحتي هنگام بيدار شدن و شروع روز در اين اختلال شديدتر است

تشخيص افسردگي ماليخوليايي

افسردگي ماليخوليايي از نظر سازمان روانشناسي آمريكا ديگر يك تشخيص جدا نيست و زير مجموعه اختلالات افسردگي قرار گرفته است. براي تشخيص اختلال افسردگي‌ماليخوليايي متخصص روانشناس از شما سوالاتي از اين قبيل مي‌پرسد:

1. آيا شروع صبح و از جا بلند شدن براي شما دشوار است؟

2. آيا حال شما در شروع صبح بدتر از عصر است؟

3. عادات خواب شما به چه صورت است؟

4. آيا چرخه خواب شما دچار مشكل شده است؟

5. يك روز معمولي شما به چه صورت است؟

6. آيا اخيرا ريتم زندگي روزمره شما تغيير كرده است؟

7. آيا از انجام كارهاي مورد علاقه گذشته‌تان همچنان لذت مي‌بريد؟

8. آيا نسبت به گذشته تمركزتان تغيير كرده است؟

9. چه اتفاقي باعث بهبود حال شما مي‌شود؟

درمان افسردگي ماليخوليايي

براي درمان افسردگي ماليخوليايي از دارو درماني و روان درماني به صورت همزمان استفاده مي‌كنند. بنابراين شما بايد تحت نظر روانشناس و روانپزشك باشيد. براي شروع درمان افسردگي كليك كنيد.

دارو درماني

در دارو درماني از داروهاي ضد اضطراب متفاوتي براي كاهش علائم اضطراب و استرس استفاده مي‌كنند.

افسردگي ماليخوليايي را با داروهاي ضد افسردگي از جمله فلوكستين، سيتالوپرام، پاروكستين و ونلافاكسين مي‎توان درمان كرد. البته ممكن است افراد داراي اين اختلال به داروهاي 3 حلقه اي ضد افسردگي پاسخ بهتري بدهند. اين داروها سروتونين و نوراپي نفرين را در مغز افزايش مي‌دهند و فرد مبتلا احساس خوبي را تجربه مي‌كند. گاهي شايد از داروهاي ضد روان پريشي غير معمول (آريپيپرازول) براي تقويت اثرات ضد افسردگي استفاده كرد.

روان درماني

روان درماني ارتباط منظم بيمار با درمانگر است. درمانگر براي مراجعه كننده از روش‌هاي نوين در رابطه با افسردگي ماليخوليايي استفاده مي‎كند. روان درماني به شما كمك مي‌كند كه احساس اضطراب و استرس را كنترل كنيد. احساس رضايت از زندگي، مهارت‌هاي ارتباطي، سازگاري با محيط پر استرس، حل مساله، كنترل زندگي و افزايش عزت نفس در روان درماني صورت مي‎گيرد.

زماني كه ديگر درمان هاي افسردگي پاسخ مثبت نداد، الكترو شوك درماني يا ECT توصيه مي‎شود.

كلام آخر

در اين مقاله افسردگي ماليخوليايي به شما اطلاعاتي در رابطه با اين اختلال داديم. شايد به اين نتيجه رسيده باشيد كه خود يا اطرافيانتان نياز به درمان داشته باشيد. اما بايد از برچسب زدن بپرهيزيد و هرگز شروع به خود درماني نكنيد. روان درماني به همراه دارو درماني بهترين نوع درمان است. متخصصين مركز مشاوره آواژه به شما كمك مي‎كنند روند بهبودي‌تان سرعت بخشد. مي‎توانيد از خدمات مركز مشاوره ما به صورت حضوري و تلفني بهره‌مند شويد. براي ارتباط، با شماره هاي زير تماس حاصل فرماييد.

براي دريافت مشاوره در زمينه افسردگي ماليخوليايي مي‌توانيد در هر ساعت از روز براي مشاوره تلفني از طريق شماره 02191002360 با برترين متخصصان در مركز مشاوره روانشناسي آواژه تماس حاصل نماييد.

منبع: افسردگي ماليخوليايي | نشانه ها ، علت و درمان افسردگي ملانكوليك

امتیاز:
بازدید: 0
برچسب:
:
[ 1401/8/20  ] [ ۱۹ ] [ avaje ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پيوندهای روزانه
لينكي ثبت نشده است
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 3
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب